منتدى بركات

مسابقة الطبخ 50758411

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى بركات

مسابقة الطبخ 50758411

منتدى بركات

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى بركات

منتدى بركات


+5
عاشق البور
HeRo0o0o
محمودعبد الفتاح الشريف
ضى القمر
الكوكب
9 مشترك

    مسابقة الطبخ

    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الأحد يناير 25, 2009 4:50 pm


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    النهارده حبيت نعمل مسابقه فى المطبخ لكى يكون فى تواصل بين الاعضاء والعضوات

    واكيد طبعا يكون فى تفاعل بين الاعضاء ونفجر طاقات مدفونه
    لذلك أريد منكم
    الحمـــاس والهمة العالية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    للــ مطبخ
    والدعـــوة عامـــة مش لللاكل ولكن للطبخ



    قوانين اللعبه

    1) أن نختار عضو معين ونطلب منه الدخول للمطبخ وعمل أي طبخة تخطر بباله حتى لو كوب عصير
    2) نعطي له فرصة يومين فقط ابتدا من ترشيحه لإنهاء الطبخة.

    3) شرط كتاابة المقادير

    4)اذا كان العضو من دوله تانيه غير مصر يكتب الاكله دى تابعه لدوله ايه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    والطـــــــريقــــــــه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    5-أن يختار العضو الذي بعدة ليتحفنا بطبختة.
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    الهدف من الدعوة

    تفجير الطاقات المكبوته داخل الاعضاء

    واكتشاف مواهب الطبخ فى الاعضاء والعضوات تنفع ليهم فى المستقبل
    واتمنى التفـــــــــــــــاعل
    وانا هبداء اختارواورط اول عضوه
    وهى
    *

    *
    *
    *
    *
    توتى
    يلا بقى ورينا ابداعاتك



    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ضى القمر
    ضى القمر
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1902
    العمر : 31
    انت منين : من بلد الله المنوره
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 13052
    تاريخ التسجيل : 25/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف ضى القمر الإثنين يناير 26, 2009 3:08 am

    اشكرك مسابقه جميله جداااااا
    واحنا فى انتظار توتى علشان
    نشوف ابدعاتها الجميله وبعدين
    كنتى اختارتينى انا يا مامى
    ههههههههههههههههههههه
    وعلى العموم انا وتوتى وااااااااحد
    ههههههههههههههههههههههه
    احنا منتظرينك يا اجمل توتى
    وشكراااااااااااااااااااااااااااااا
    Sad
    محمودعبد الفتاح الشريف
    محمودعبد الفتاح الشريف
    عضو


    ذكر
    مساهمات هذا العضو : 144
    العمر : 33
    انت منين : قنا
    العمل/الترفيه : طالب فى كليه
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11193
    تاريخ التسجيل : 23/01/2009

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف محمودعبد الفتاح الشريف الإثنين يناير 26, 2009 3:29 am

    السلام عليكم
    مسا بقه جميله جدا
    واحنا منتظرين توتى
    فى المطبخ وشكر ا
    يعطيك العافية
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الإثنين يناير 26, 2009 2:12 pm

    طبعا احنا منتظرين توتى وعلى بال ما تيجى انا هبدء واقدم لكم هذه الاكله وبالهنا والشفا

    محشى ورق العنب

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    ارز ابيض - طماطم - بصل -ثوم -كيلو ورق عنب -كزبرة خضرا وشبت - وتوابل وملح-وسمن

    ومرقه -نصف كيلو لحمه مفرومه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    نغسل الارز الابيض وبعدين نقطع الطماطم قطع صغيرة ونقطع الكزبرة الخضرا والشبت والثوم والبصل ونخلطهم كلهم مع بعض
    والتوابل واللحم المفروم ونحضر هذه الخلطه ونضفها الى الارز ونقلبهم جيدا
    نكون جهزنا ورق العنب و وضعناه فى ماء مغلى لمده دقيقه واحده
    وطلعناه وبعدين نحضر خلطة الارز ونمسك ورقة العنب ونحشيها بالخلطه ونلفها جيدا

    ثم نضيف الشوربة الدسمة .. شوربة دجاج بلدى أو شوربة بط أو لحم واذا مفيش لله الأمر ونحط ماء مع ماجى
    وعلى فكرة ممكن نضيف ريش أو أضلاع فى قاع القدر .. فكرة جيدة وتعطى نتيجة باهرة لكن يجب تشويحها قبلا
    ونترك المحشى حتى ينضج
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبالهنا والشفا


    عدل سابقا من قبل الكوكب في الثلاثاء يناير 27, 2009 6:27 am عدل 1 مرات
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الإثنين يناير 26, 2009 2:38 pm

    يمممممممممممممم
    حرام عليك يا كوكي انا بمووووووووووت ف ورق العنب
    وانت كده جوعتيني
    بس تصدقي ..... بتعرفي تطبخي
    ههههههههههههه
    يلا يا توتي والله زنقوكي
    ربنا معاكي
    ضى القمر
    ضى القمر
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1902
    العمر : 31
    انت منين : من بلد الله المنوره
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 13052
    تاريخ التسجيل : 25/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف ضى القمر الإثنين يناير 26, 2009 2:51 pm

    الله انا بحب جدا ورق العنب
    يميميميميميميميميميميميميميم
    اشكرك جدا لك يا كوكى يا
    جميله ويلا يا اجمل توتى
    فى العالم احنا مستنينك يلا
    من اطبائق الجميله
    يلا علشان منتدى ارزاق
    تدخدى ههههههههههههههههه
    يلا بقى يا توتى تعالى
    avatar
    عاشق البور
    عضو


    ذكر
    مساهمات هذا العضو : 29
    العمر : 58
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11620
    تاريخ التسجيل : 22/06/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف عاشق البور الثلاثاء يناير 27, 2009 12:09 am

    بجد بجد فكرة جميلة لكل الرجالة العزاب او الذين يهون المطبخ وانا منهم
    وهي كيفية عمل الاسبيسي
    بدون شراءة جاهز
    الممكونات
    دقيق
    ردة ناعمة
    تووابل
    ملح
    فلفل اسود
    كركم
    شطة ناعمة
    كمون
    زعتر ناعم اوي
    طريقة اللتركيب
    يخلط الدقيق والردة بنسبة متساوية ويضاف التوابل وتقلب جيدا
    وعند عمل اللحوم او الفراخ البانية يفضل عممل معجون من السبيسي والبيض ولقليل من الماء ووضع اللحوم او الفراخ عليها ثم وضعها في طبق من الاسبيسي
    والبهنا والشفاء
    اوفر من الجاهز جربوة وبلاش حد يدعي عليه
    محمودعبد الفتاح الشريف
    محمودعبد الفتاح الشريف
    عضو


    ذكر
    مساهمات هذا العضو : 144
    العمر : 33
    انت منين : قنا
    العمل/الترفيه : طالب فى كليه
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11193
    تاريخ التسجيل : 23/01/2009

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف محمودعبد الفتاح الشريف الثلاثاء يناير 27, 2009 2:08 am

    والله طبيخ حكايه
    بس جوعتينى
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الثلاثاء يناير 27, 2009 6:20 am

    شكرا جدا على ردودكم الجميله بس نفسى اعرف ياعاشق البور
    انت جبت الطريقه دى منين
    بجد بجد الواحدعلشان يجربها لازم يكون مامن على حياته
    هههههههههه
    تقبل تحياتى
    توتى
    توتى
    مشرف عام
    مشرف عام


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1244
    العمر : 43
    انت منين : القاهرة
    العمل/الترفيه : http://toty.banouta.net/forum.htm
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 12665
    تاريخ التسجيل : 27/04/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف توتى الثلاثاء يناير 27, 2009 2:37 pm

    الله اكبر
    اعضائنا الكرام
    انا النهاردة جايبة ليكم اكلة شعبية
    بس انا بموت فيها
    عندى احسن من اللحوم بجميع انواعها
    يلا بقى منغير رغى كتير
    نبتدى الاكلة بقى
    وربنا يستر

    بسم الله الرحمن الرحيم
    الكشرى المصرى

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    المقادير :
    كيس مكرونة صغيرة
    100 جرام مكرونة أسباجتى
    3/4 كيلو عدس بنى مغسول جيدا و مصفى
    2 كوب أرز مصرى مغسول جيدا و مصفى
    بصل مقطع شرايح رفيعه
    عصير طماطم
    ثوم مفروم مع ملح و كمون
    ملعقتين زيت درة
    زيت لتحمير البصل
    ملح و كمون و خل و عصير ليمون
    2 مكعب مرقه دجاج
    الطريقه :
    1 - العدس
    فى إناء عميق نسخن حوالى لتر ماء
    لما يسخن نضع عليه العدس و مكعب مرقه الدجاج ونتركه حتى يقرب من النضج نضع عليه الملح و الخل و نتركه حتى ينضج
    نصفيه دون غسل بالماء و نضع عليه الكمون و نقلبه جيدا
    ملحوظه : إذا نقص الماء ولم ينضج العدس ممكن تزويد قليل من الماء حتى ينضج
    2 - المكرونه
    فى إناء عميق نسلق المكرونة الصغيرة مع الأسباجتى بالطريقه العاديه و نتركها لتتصفى بعد غسيلها بالماء
    3 - الأرز
    فى إناء نضع 2 كوب ماء مع ملعقتين الزيت و ملح و خل و مكعب مرقه الدجاج نتركهم حتى يغلى الماء
    بعد أن يغلى الماء نضع الأرز ونغطيه و نتركه حتى يغلى ثم نخفض الشعله و نضع تحته الشياطه حتى لا يلتصق الأرز
    بعد أن ينضج الأرز نرفعه من على النار و نرفع الغطاء حتى يبرد قليلا ثم نغطيه مرة اخرى حتى التقديم
    4 - الصلصة
    فى إناء عميق نضع عصير الطماطم مع الثوم المفروم مع الملح و الكمون و الخل و ملعقه زيت درة و عصير الليمون ونتركها حتى تنضج أى تكون سميكه أو ثقيله شويه
    محبى الكشرى بالشطه ممكن يأخذوا من نفس الصلصه السابقه و يضعوا عليها شطه و يتركوها قليلا على النار
    5 - التقليه
    فى طاسه نسخن زيت التحمير و نحمر فيه البصل الحلقات الى ان يصبح بنى نصفيه جيدا من الزيت حتى يكون مقرمش
    6 - الخلطه السحريه < إختيارى >
    الخلطه دى أنا بعملها و أحط منها قليل على كل طبق بتدى طعم جناااااااان
    فى سلطانيه نضع طماطم مقطعه مكعبات مع ثوم مفروم مع ملح و كمون مع عصير ليمونتين مع ملعقه من الصلصه السابقه وتترك قليلا قبل الاستخدام
    فى النهايه نقلب الأرز مع العدس مع المكرونة و يقدم فى طبق عميق عليه الصلصه و الشطه و حلقات البصل و طبعا لا تنسوا الخلطه السحريه
    و بالهنا و الشفا
    توتى
    توتى
    مشرف عام
    مشرف عام


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1244
    العمر : 43
    انت منين : القاهرة
    العمل/الترفيه : http://toty.banouta.net/forum.htm
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 12665
    تاريخ التسجيل : 27/04/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف توتى الثلاثاء يناير 27, 2009 2:53 pm

    معلشى انا كان لازم اختار عضو
    وانا بعد تفكير عميق
    قررت اختار
    عضوة
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    هجورة
    يلا ورينا بقى احلى الاكلات
    بس من غير تفاعلات كميائية

    Sad Sad Sad
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الثلاثاء يناير 27, 2009 3:06 pm

    تسلم ايدك يا قمر ايه الجمال ده
    انا هاكل صوابعى وراه
    شكرا لكى على تفاعلك فى المسابقه
    وعلى تفبل دعوتى
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    avatar
    عاشق البور
    عضو


    ذكر
    مساهمات هذا العضو : 29
    العمر : 58
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11620
    تاريخ التسجيل : 22/06/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف عاشق البور الأربعاء يناير 28, 2009 12:09 am

    ياقمر الكواكب
    ديه مش طبخة دي لبخة من اجل البانيهات
    ضى القمر
    ضى القمر
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1902
    العمر : 31
    انت منين : من بلد الله المنوره
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 13052
    تاريخ التسجيل : 25/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف ضى القمر الأربعاء يناير 28, 2009 3:39 am

    الله عليكى يا احلى توتى
    الصراحه بحبها جداااا
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الأربعاء يناير 28, 2009 9:30 am

    منتظرينك ياهجورة يلا بقى ورينا ابداعاتك
    توتى
    توتى
    مشرف عام
    مشرف عام


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1244
    العمر : 43
    انت منين : القاهرة
    العمل/الترفيه : http://toty.banouta.net/forum.htm
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 12665
    تاريخ التسجيل : 27/04/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف توتى الأربعاء يناير 28, 2009 2:10 pm

    هى فين هجورة يا جماعة
    شكلها كلت كشرى
    هههههههههههههههه
    ربنا يستر بقى



    تسلميلى يا احلى كوكب واحلى ضى في الدنيا
    وانا بحبك خالص والله
    ضى القمر
    ضى القمر
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1902
    العمر : 31
    انت منين : من بلد الله المنوره
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 13052
    تاريخ التسجيل : 25/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف ضى القمر الأربعاء يناير 28, 2009 2:20 pm

    يا هاجوره تعالى يلا علشان نشوف ابدعاتك وعلشان كمان نكلوا
    صوبعنا مع الاكله هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
    يلا يا احلى لمضه فى الدنيا احنا منتظرينك ومنتظرين الاكله
    اشكركممممممممممممممممممممممممممممممممممم
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الخميس يناير 29, 2009 3:53 am

    اولا يا توتي الكشري ملحه زياده
    ابقي خلي بالك
    هههههههههههههههههه
    عرفتي بقا ايه اللي اخرني
    ههههههههههه
    وبعدين عاجبك اوي التدبيسه اللي انت دبستيني فيها دي
    لا وكوكي وضي قاعدين تضحكوا عليه
    ربنا يستر
    بس انتو طبعا عارفين انا قد ايه شاطرة ف الطبخ
    وهوريكو اكله خراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااافه
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الخميس يناير 29, 2009 3:57 am

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    وع شان انا بموت ف المكرونه بالبشاميل جبتلكم الطريقه
    اهم حاجة بتعرفوا عملو المكرونه ولا لأ هههههههههه


    مقادير الحشوه:نصف كيلو لحم مفروم
    بصلة كبيرة مقطعه مكعبات3 فصوص ثوم
    2حبة طماطم متوسطة
    حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
    حبة فلفل أخضر
    3 ملاعق طعام صلصة
    بهارات (كمون+ملح+فلفل أسود+كزبرة ناشفة+هيل مطحون)مقادير المعكرونه..

    كيس مكرونة سباغيتي
    ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة +ماء+ملح وفلفل أسود
    مقادير الباشميل:ثلاثة كاسات كبيرة حليب
    ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
    كاسة كبيرة دقيق + ملاعق طبخ مليانة دقيق
    واحد مكعب ماجي + ملح +فلفل أسود
    بيضة لدهن الوجه
    الطريقة:أولا لعمل المفرومة :
    نضعها في طاسه كبيرة مع البصل والثوم..
    ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية...
    ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج...
    ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي ..




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





    ]ثانيا لتحضير المكرونة:نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة نكسرها من النصف




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ثالثا لتحضير الباشميل...
    نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..
    نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..
    ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..
    أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب
    وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..
    ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين
    ونرفعه من على النار كالتالي ..




    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    رابعا لتحضير الصينية:ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة[ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..
    ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...
    تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ





    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



    ومحدش يسألني على حاجة الحمد لله انها اتعملت
    وطبعا انا دلوقت لازم اختار عضوة
    اممممممممممممم
    <
    <
    <
    <
    <
    <
    <
    <
    <
    <
    مشمش
    اما نشوف ابداعك
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الخميس يناير 29, 2009 10:34 am

    ايه ده يا هجورة وتقولى ماعرفش ده احنا جمبك ولا حاجه على كده
    بجد بجد تسلم ايدك يا قمر
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الخميس يناير 29, 2009 10:59 am

    الله يسلمك يا جميل
    مش عايزة اقولك انا خلصت من هنا ع المستشفى عدل
    انت عارفه بقا حروق وكسر وحاجات كده
    هههههههههههههههههه
    نورتيني يا جميل
    توتى
    توتى
    مشرف عام
    مشرف عام


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1244
    العمر : 43
    انت منين : القاهرة
    العمل/الترفيه : http://toty.banouta.net/forum.htm
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 12665
    تاريخ التسجيل : 27/04/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف توتى الخميس يناير 29, 2009 11:22 am

    ايه دة يا هجورة
    دى جميلة قوى
    وانا بموت فيها
    تسلم ايدك
    يلا يا مشمش
    ورينا ابداعاتك
    Sad Sad Sad
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الخميس يناير 29, 2009 12:37 pm

    نورت يا جمييييييييييييييييييييييييل
    بالهنا والشفا
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الأحد فبراير 01, 2009 3:46 pm

    يلا يا مشمش ورينا ابداعاتك ولا هتسبينا جعانين
    يلا بقى ولا انتى عاوزه تهربى
    احنا مصميمين انك تيجى وشكراااااااااا
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الإثنين فبراير 02, 2009 2:11 pm

    مشمش
    مشمش
    مشمش
    يلا فين الاكل
    بقولك ايه انا ادبست
    ومافيش غيرك عايزة ادبسه زيي
    معلش بقا
    بس هتطبخي بردو
    Meshmesha
    Meshmesha
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 2026
    العمر : 35
    انت منين : من القاهره العامره!!!!!
    العمل/الترفيه : طالبه عاشقة اللغه الالمانيه
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 10
    نقاط : 13133
    تاريخ التسجيل : 29/08/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف Meshmesha الإثنين فبراير 02, 2009 11:27 pm

    ههههههههههههههههههه
    كده بردو يا هجوره الله يسامحك ههه
    مممممممممم مش عارفه اعمل ايه
    بصوا انا هعملكم اكله انا هعملكم سبانخ
    ولا اقولكم لا حرااام هعملكم ممممممم
    على فكره واللهي انا لسه شايفه المسابقه بس فكره جميله اوي يا كوكي
    حلوه المكرونه يا هيرو
    وجميل اوي الكشري يا توتي تسلمي يا جميل
    لا ورق العنب اكلتي المفضله بجد تسلم ايدك يا كوكي
    شكرااااااااااااا
    Meshmesha
    Meshmesha
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 2026
    العمر : 35
    انت منين : من القاهره العامره!!!!!
    العمل/الترفيه : طالبه عاشقة اللغه الالمانيه
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 10
    نقاط : 13133
    تاريخ التسجيل : 29/08/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف Meshmesha الإثنين فبراير 02, 2009 11:36 pm

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][code][/[code]

    الب--------يتزاااااااااااااا
    ا

    أولا المقادير : 1>3 كوب دقيق 2> ملعقة خميرة جافة 3>ملعقة صغيرةسكر 4> 12 ملعقة كبيرة زيت<4 ملاعق لكل كوب دقيق> 5 ذرة ملح 6> كوب ماء أو حليب

    الطرييقة : 1> ينخل الدقيق ويوضع فى اناء ويوضع عليه ذرة الملح ويقلب 2> فى هذه الأثناء نكون احضرنا ربع كوب ماء دافىء وأذبنا فيه الخميرة مع ملعقة السكر ثم نغطيها ونتركها لتتخمر 3> نضع الزيت على الدقيق وبفرك بالاصابع جيدا حتى يختفى الزيت 4> نضيف الماء بالتدريج الى الدقيق ويعجن جيدا مع اضافة الخميرة ويتم عجن المقدار جيدا حتى تتكون
    عجينة لينة متماسكة 5> تغطى العجينة وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر لمدة لا تقل عن ساعتين فى هذه الأثناء يتم عمل الخلطة التى ستوضع فوق البتزا
    المقادير للخلطة: 1> نصف كيلو طماطم مقطعة قطع صغيرة 2> بصلة مفرية 3> فصان ثوم مفريان ناعم 4> 2 ملعقة صلصة 5> ملعقة صغيرة سكر 6> فلفل اخضر واحمر واصفر مقطع مكعبات 7 > نصف كيلو لحم مفروم أو دجاج مفرى أو أى اضافات ترغبينها 8> ملح ؛ فلفل أسود؛ بهار ؛ 2 ملعقة كبيرة زيت

    الطريقة : يسخن الزيت ويوضع به البصل حتى يصفر لونه ثم نضيف الثوم ثم اللحم المفروم وقليل من الماء ثم يترك قليلا حتى يتم نضج اللحم ثم بعد ذلك نضيف باقى المقادير وتترك على نار هادئة حتى تمام النضج فى هذه الأثناء تكون العجينة جاهزة للعمل ؛؛؛؛؛؛؛ أحضرى 2 صينية متوسطة الحجم او قوالب البيتزا قسمى العجينة الى جزئين وادهنى القوالب بالزيت ثم أفردى فيها العجينة ثم أفردى عليها الخلطة بعد أن تبرد وزينيها بالجبن الموتزاريلا أو الجبن الرومى وضعيها فى الفرن لمدة ربع ساعة وبالهناءملحوظة : يمكن مضاعفة الكمية بمضاعفة المقادير < كل واحدة بيتزا كوب ونصف دقيق

    وبالهنا والشفا ياااااارب
    ههههههههههه
    Meshmesha
    Meshmesha
    مشرف
    مشرف


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 2026
    العمر : 35
    انت منين : من القاهره العامره!!!!!
    العمل/الترفيه : طالبه عاشقة اللغه الالمانيه
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 10
    نقاط : 13133
    تاريخ التسجيل : 29/08/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف Meshmesha الثلاثاء فبراير 03, 2009 12:25 am

    هههههههههههههههههه
    نسيت اقول مين اللي هيطبخ المره الجايه
    **
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    **
    *
    ضي القمر
    يلا يا قمر ورينا ههههه
    ممكن مامي تساعدك طبعا
    يلا تعالي قوليلنا هتطبخي ايه
    الكوكب
    الكوكب
    نائب المدير
    نائب المدير


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 1744
    العمر : 49
    انت منين : من بلاد الله لخلق الله
    العمل/الترفيه : الرسم
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 7
    نقاط : -2147471600
    تاريخ التسجيل : 21/11/2007

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف الكوكب الثلاثاء فبراير 03, 2009 3:47 pm

    واوووووووو
    بجد تسلم ايدك يا مشمش روعه رغم المفروض انك تتعاقبى على التاخير ده
    بس هسامحك علشان الاكله طلعت حلوة
    هههههههه

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    HeRo0o0o
    HeRo0o0o
    مشرف مميز
    مشرف مميز


    انثى
    مساهمات هذا العضو : 908
    العمر : 34
    انت منين : مكـــان ما يكـــون هـــو
    العمل/الترفيه : باكل وبشرب وبنام وبتفسح وبحب
    جنسيتك : مصري
    دعائي للمنتدى : مسابقة الطبخ 15781610
    السٌّمعَة : 0
    نقاط : 11810
    تاريخ التسجيل : 20/07/2008

    ها م رد: مسابقة الطبخ

    مُساهمة من طرف HeRo0o0o الثلاثاء فبراير 03, 2009 5:35 pm

    هههههههههههههههههههههه
    اكله رووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووعه
    تسلم ايدك يا قمررررررر
    وربنا اكله تحففففففففففففففه
    تشكراااااااااات يا مشمشااااااااااااات

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 19, 2024 10:31 am